Skip to Content

Skupaj dosegemo drzne stvari

NAŠE TEŽNJE

Naš svet je poln potenciala in neskončnih priložnosti. Pri Pattexu smo tukaj, da spodbujamo vašega notranjo inspiracijo, tisto neustrašno različico vas samih, ki vedno dokonča, vse kar si zamisli. Zavezani smo k temu, da vam pomagamo verjeti v svoje sposobnosti in zagotavljamo prava orodja. Z našo široko ponudbo in neomajno podporo vi in Pattex ustvarjate dinamičen duo, ki želje spreminja v dosežke. Ta etos se razširi na naša prizadevanja za trajnost; skupaj lahko premagamo izzive, kot je okolju prijazna embalaža in doseganje ničelnih emisij ogljika.

KROŽNOST

ZMANJŠAJTE PLASTIKO Z EMBALAŽO BREZ PLASTIKE

Naš cilj je zmanjšati količino uporabljenega embalažnega materiala na najmanjšo možno sopnjo, ne da bi pri tem ogrozili kakovost, učinkovitost in varnost naših izdelkov.

V ta namen izvajamo prehod na okolju prijazno embalažo z inovativno rešitvijo pretisnih omotov brez plastike. V Henklu delamo z jasnimi cilji, zato si prizadevamo, da bo do leta 2025 100 % naše embalaže zasnovano tako, da jo bo mogoče reciklirati in/ali ponovno uporabiti.

PREHOD K RECIKLIRANIM MATERIALOM

Pattex razume pomen doseganja prehoda v krožno gospodarstvo. Zato se naša strategija za njegovo spodbujanje osredotoča na štiri stebre:

  1. Inteligentno oblikovanje embalaže in zmanjšanje embalaže.
  2. Uporaba materialov iz trajnostnih virov.
  3. Krožen življenjski ciekl naših izdelkov, saj je njihovo embalažo mogoče reciklirati, ko izdelek porabimo.
  4. Raziskave za povečanje uporabe obnovljivih sestavin v naših formulah.

ZDRAVJE IN VARNOST

NAŠA FORMULA BREZ TOPIL

Eden od naših korakov k trajnostnemu okolju je popolna preusmeritev portfelja na izdelke brez topil in brez ogrožanja trdnosti lepila. Naš cilj je korenito zmanjšati oz. odstraniti topila v naših izdelkih. Pri tem nam najbolj pomagajo Henklove edinstvene formulacije na osnovi polimerov, ki nadomeščajo topila v večnamenskih in montažnih lepilih.

PODNEBJE IN NARAVA

Zmanjšanje ogljičnega odtisa

Pri Pattexu smo zavezani delovanju za zmanjševanje naših emisij in razvoju rešitev, ki prispevajo k zaščiti in obnovi narave v celotni naši vrednostni verigi.

Tako naša proizvodnja v naši tovarni v Hannovru (Nemčija) uporablja 100 % obnovljivo energijo.